"Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μίλουν μια σπουδαία γλώσσα"

Martin Buber 1878 - 1965

ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Οι παρασιτώσεις είναι πολύ συχνές στα ζώα συντροφιάς. Πιο ευάλωτα είναι τα νεαρά ζώα (κουτάβια - γατάκια) ενώ κάποια απο τα παράσιτα ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλή και για τον ανθρωπο.

 

Διαβάστε περισσότερα: ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

25 Απριλίου 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής Επιστήμης

cd4f96c55e95e78e94868b367a0ea268 XL

Η Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής Επιστήμης θεσμοθετήθηκε τo 2000 από την Παγκόσμια Οργάνωση Κτηνιατρικής  (World Veterinary Association – WVA) και “γιορτάζεται” το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου κάθε έτους.

Διαβάστε περισσότερα: 25 Απριλίου 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής Επιστήμης 

Πεπτικότητα: Ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της τροφής!

       

140812-Dog-with-Meat-L

     Η ποιότητα της τροφής είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία του ζώου μας. Οι πρώτες ύλες και η διαδικασία παραγωγής είναι τα βασικά στοιχεία για την ποιότητα καθώς  επηρεάζουν τη γεύση και καθορίζουν την πεπτικότητα της τροφής.

            Τι είναι όμως η πεπτικότητα; Η πέψη μιας τροφής εξαρτάται καθαρά από την ικανότητα διάσπαση της. Η διάσπαση αυτή συμβαίνει αρχικά στο στομάχι, όπου αποθηκεύεται και μειώνεται το μέγεθος της για να επιτευχθεί μετέπειτα η βέλτιστη εντερική πέψη.

Διαβάστε περισσότερα: Πεπτικότητα: Ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της τροφής!

Ψευδοκύηση στη σκύλα και τη γάτα

psevdokiisi5

Η ψευδοκύηση (Pseudograviditatis) είναι μια κατάσταση κατά την οποία η σκύλα χωρίς να είναι έγκυος, παρουσιάζει κάποια κλινικά συμπτώματα όμοια με αυτά που συναντούμε σε σκύλες που έχουν γεννήσει.

Διαβάστε περισσότερα: Ψευδοκύηση στη σκύλα και τη γάτα

Ιός του Δυτικού Νείλου

west-nile-virus

Τι είναι?

Πρόκειται για έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται με συγκεκριμένα είδη κουνουπιών – αρμποϊός – και εντοπίζεται κυρίως σε χώρες γύρω από την μεσογειακή λεκάνη. Θεωρείται ως ο αρμποϊός με την μεγαλύτερη διασπορά στον πλανήτη.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε διάφορα είδη ζωικών οργανισμών. Σημαντικότερα είναι ο άνθρωπος και ο ίππος, διότι ένα ποσοστό των ατόμων που μολύνονται μπορεί να εκδηλώσει βαριάς μορφής συμπτώματα (μηνίγγο-εγκεφαλιτιδα) και να οδηγηθεί στο θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα: Ιός του Δυτικού Νείλου